Η ηλικία μπορεί να είναι μόνο ένας αριθμός και ο χρόνος μπορεί να είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα, αλλά δεν αρνείται το γεγονός ότι η ζωή μας είναι το αποκορύφωμα των στιγμών, των εμπειριών και των επιλογών μας.

Εάν επιλέξουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μπορούμε να συμβάλουμε στη βελτίωση τόσο των εμπειριών μας όσο και των προοπτικών μας για τη ζωή. Σε αυτό το άρθρο, θα σας ενημερώσουμε γιατί η υγιεινή διαβίωση είναι σημαντική, πώς οι διαιτολόγοι συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιεινού τρόπου ζωής και πως το eDietitian είναι ένα βασικό πλεονέκτημα για τους διαιτολόγους να διαχειρίζονται την εργασία.

Τι είναι ο υγιεινός τρόπος ζωής;

Μια υγιεινή ζωή σημαίνει ουσιαστικά επιλογές που οδηγούν σε καλύτερη σωματική και πνευματική υγεία. Αυτό οδηγεί σε χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου σε νεαρή ηλικία ή στην απόκτηση ασθενειών που θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να αναβληθούν για μεταγενέστερη ηλικία.

Εκτός από τις ασθένειες, ένας υγιέστερος τρόπος ζωής έχει αποδειχθεί ότι σας βοηθά να απολαμβάνετε τη ζωή σας με πολύ καλύτερο και θετικό τρόπο. Όντας υγιείς, ένα άτομο είναι πολύ πιθανότερο να είναι σίγουρο για την εμφάνισή του και αυτό σημαίνει ότι οι αλληλεπιδράσεις τους με άλλους ανθρώπους είναι θετικές και η κοινωνική ζωή του μπορεί να δει μια τεράστια βελτίωση.

Επιπλέον, ένας υγιέστερος τρόπος ζωής μπορεί να ενθαρρύνει την οικογένειά σας και τους γύρω σας να επιλέξουν καλύτερες επιλογές ζωής και με τη σειρά τους να οδηγήσουν το δρόμο για μια υγιεινή ζωή για τα παιδιά σας. Αυτό σημαίνει ότι η υγιεινή διαβίωση δεν περιλαμβάνει μόνο τις προσωπικές επιλογές, αλλά μπορεί να είναι ο δρόμος για μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα ανθρώπων.

Γιατί είναι σημαντικό ένας υγειινός τρόπος ζωής;

Ο υγιεινός τρόπος ζωής είναι σημαντικός επειδή οδηγεί σε αναζωογονημένο σώμα, μυαλό και ψυχή.

Για το σώμα

Επιλέγοντας να ζήσετε μια υγιή ζωή, τελικά θα φανείτε υγιής. Αν είχατε υπερβολικό βάρος προηγουμένως, αυτό θα σας βοηθήσει να χάσετε πολλές θερμίδες αποθηκευμένες στα λίπη σας. και αν ήσαστε λιποβαρής, μπορείτε να κερδίσετε μερικά κιλά, ώστε να φαίνεστε πολύ πιο αδύνατοι και μυώδης.
Η διατήρηση του βέλτιστου βάρους και του σχήματος για το συγκεκριμένο σώμα σας οδηγεί στην πρόληψη της εμφάνισης πολλών ασθενειών. Για παράδειγμα, η παχυσαρκία έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, μπλοκάρισμα των κύριων αρτηριών σας (που μπορεί να οδηγήσει σε εγκεφαλικά επεισόδια), διαβήτη και κακή πυκνότητα οστών. Μέσα από μια υγιέστερη διαβίωση, μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο να αποκτήσετε αυτές τις ασθένειες.
Επιπλέον, οι μύες στο σώμα σας χρειάζονται συνεχή άσκηση για να παραμείνουν ισχυροί. Αν δεν ασκείτε τακτικά τους μύες σας, κινδυνεύετε με ατροφία – οι μύες σας μειώνονται στο μέγεθος τους και δεν θα είναι σε θέση να εκτελούν τις λειτουργίες τους όπως και πριν.
Με μια κακή διατροφή και περιορισμένη σωματική άσκηση, κινδυνεύετε να κάνετε τα οστά σας πιο αδύναμα. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλές ασθένειες όπως η οστεοπόρωση και η οστεοαρθρίτιδα. Επίσης, τα δόντια σας μπορεί να αρχίσουν να αποσυντίθενται κάνοντας φαγητό, και το γέλιο με τα δόντια σας ανοίγει δύσκολες δραστηριότητες.

Για το μυαλό

Όπως λέει η παλιά παροιμία: “Είστε αυτό που τρώτε”, η επιστήμη έχει αποδείξει ότι είναι κυριολεκτικά σωστή. Γλυκαιμικά τρόφιμα – αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, όπως τα αναψυκτικά, τα κέικ και το λευκό ψωμί – έχουν αποδειχθεί ότι έχουν επίδραση στο μυαλό σας. Ο εγκέφαλός σας αισθάνεται πιο κουρασμένος και καταθλιπτικός εάν η εβδομαδιαία διατροφή σας περιέχει μεγάλες δόσεις ζαχαρωδών λιχουδιών.
Μια υγιέστερη διαβίωση οδηγεί σε ένα υγιέστερο μυαλό. Με τη συμπερίληψη βιταμινών και φυτικών ινών στη διατροφή σας, μπορείτε να βελτιώσετε τη μνήμη σας και να αντισταθμίσετε τις πιθανότητες για άνοια και γνωστική παρακμή. Επίσης, τα βακτήρια στα έντερα σας – τα οποία είναι σημαντικά για την παραγωγή της βιταμίνης Κ – απαιτούν μια διατροφή που περιέχει μεγάλες ποσότητες ινών και πράσινα λαχανικά.
Επιπλέον, συμπεριλαμβάνοντας τη σωματική άσκηση στην καθημερινή σας ζωή, το σώμα σας απελευθερώνει τακτικά ενδορφίνες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη διάθεση, στη συναισθηματική σταθερότητα και στην απελευθέρωση του στρες από το μυαλό σας. Μια καλύτερη και πιο θετική προσέγγιση της ζωής έχει επίσης επίδραση στο ανοσοποιητικό σας σύστημα, το οποίο ενισχύεται και οδηγεί σε λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσει και βοηθάει στην ταχύτερη ανάκαμψη.

Πώς οι διαιτολόγοι συμβάλλουν στη δημιουργία ενός υγιεινού τρόπου ζωής;

Ο διαιτολόγος είναι κυριολεκτικά ο ειδικός στη διατροφή. Σε έναν κόσμο του Διαδικτύου, πληροφορίες για έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι άμεσα διαθέσιμες σε πολλές ιστοσελίδες. Ωστόσο, η έρευνα έχει αποδείξει ότι η διατροφή είναι μια εξατομικευμένη επιστήμη, η οποία εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι προτιμήσεις των τροφίμων, ο πολιτισμός, οι παραδόσεις, ο τρόπος ζωής και οι τύποι σωμάτων. Εν ολίγοις, κάθε άτομο απαιτεί διαφορετικό σύνολο οδηγιών και διατροφικό διάγραμμα που απαιτείται για μια υγιή διαβίωση.
Ο διαιτολόγος συνεργάζεται στενά με τον πελάτη του και με το χρόνο καταλαβαίνει τον τρόπο ζωής του ατόμου. Αυτό βοηθά τον διαιτολόγο να εντοπίσει τους βασικούς τομείς στους οποίους μπορεί να χρειαστεί βοήθεια – όπως η λήψη συγκεκριμένων βιταμινών, η αλλαγή της καθημερινής ρουτίνας, η ανάγκη διαφόρων τροφών στη διατροφή και οι υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις.
Με την κατανόηση του τύπου του σώματος του ατόμου και των αλλαγών που απαιτούνται για μια πιο υγιεινή διαβίωση, ένας διαιτολόγος δημιουργεί ένα διάγραμμα για τα τρόφιμα και ένα σχέδιο με βήματα που βοηθούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το βασικό όφελος ενός διαιτολόγου είναι ότι βοηθά στην ενσωμάτωση υγιεινότερων επιλογών στην καθημερινή σας ζωή. Οι απότομες αλλαγές ή οι σημαντικές αποκλίσεις ενδέχεται να μην είναι δυνατές για όλους, που οδηγούν τους περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στις ανθυγιεινές επιλογές. Μέσω μιας σταδιακής διαδικασίας, ο διαιτολόγος καθιστά δυνατή μια ευκολότερη και πολύ πιο ευεργετική μετάβαση.

Πώς το eDietitian βοηθά τους διαιτολόγους να διαχειρίζονται την εργασία;

Το eDietitian πρόκειται για ένα λογισμικό που βοηθά τους διαιτολόγους να συνδεθούν με τους πελάτες τους μέσω του διαδικτύου και παρέχει μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για να τις συναντήσουν, αφαιρώντας την ανάγκη για επισκέψεις στο γραφείο του διατροφολόγου.
Μέσω της εφαρμογής eDietitian, όλη η δραστηριότητα του διατροφολόγου τοποθετείται ουσιαστικά στην παλάμη του μέσω του τηλεφώνου. Με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής, ο διαιτολόγος μπορεί να δημιουργήσει ειδικά προγράμματα διατροφής για τον πελάτη του, να δώσει συμβουλές, να διαχειριστεί και να προγραμματίσει ραντεβού με ένα κλικ στην οθόνη του.
Επιπλέον, το eDietitian έχει επίσης τη δική του σειρά πληροφοριών, η οποία βοηθά στην ανάλυση της διατροφικής αξίας κάθε είδους τροφίμου, και αυτό βοηθά στη δημιουργία συγκεκριμένων σχεδίων διατροφής προσαρμοσμένων στις ανάγκες του πελάτη, στις προϋπάρχουσες ιατρικές καταστάσεις και στη ρουτίνα τους.
Χρησιμοποιώντας αυτό το λογισμικό, ο διατροφολόγος μπορεί επίσης να βρει το ιστορικό λιπομετρίας του πελάτη του και να κάνει υπολογισμούς δείκτη μάζας σώματος (BMI). Αυτό μειώνει σημαντικά την τρέχουσα διαδικασία της πρώτης κατανόησης του συγκεκριμένου τύπου σώματος του ατόμου.
Συμπερασματικά, μπορεί να αναφερθεί ότι το eDietitian έχει οδηγήσει σε σημαντική μείωση του φόρτου εργασίας ενός διαιτολόγου. Ο διαιτολόγος μπορεί να διαχειριστεί εύκολα μεγαλύτερο αριθμό πελατών, να ρυθμίσει τα σχέδια διατροφής, να διατηρήσει επαφή με τους πελάτες, να αναλύσει πώς ένα συγκεκριμένο σχέδιο εργάστηκε για τον πελάτη και να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές για να πάρει τελικά το βέλτιστο σχέδιο για τον πελάτη του. Το eDietitian βοήθησε από μόνο του να μηχανογραφεί ολόκληρο το επιχειρηματικό μοντέλο ενός διαιτολόγου και με τη διαδικασία επέτρεψε στον διαιτολόγο να χειριστεί έναν πολύ μεγαλύτερο κατάλογο πελατείας.

Ενδιαφέρεστε για το eDietitian online? Μήν αργείται επικοινωνήστε μαζί μας!

Ενδεικτικά χαρακτηριστικά

  • Εργασία απο παντού
  • Ασφάλεια δεδομένων
  • Διαχείρηση πελατολογίου & ραντεβού
  • Ιστορικό λιπομετρήσεων & υπολογισμός δεικτών
  • Κατάρτιση & Ανάλυση διατροφών
  • Πίνακες τροφίμων και επιλογή εισαγωγής απο USDA πίνακα
  • Δημιουργία εύκολα και γρήγορα διαιτολογίων με την χρήση πρότυπων διατροφών και γευμάτων