Γιατί πρέπει να επιλέξετε ένα λογισμικό διατροφής από το Excel/Word;

Αν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε μια λύση λογισμικού για το γραφείο σας, αναρωτιέστε πιθανώς πως ένα πρόγραμμα όπως το eDietitian μπορεί να σας προσφέρει ότι δεν μπορείτε να κάνετε μόνοι σας με το Excel ή το Word.

Πρόκειται για μια απολύτως λογική ερώτηση, δεδομένου ότι θα μπορούσατε να δημιουργήσετε το δικό σας συμβουλευτικό σύστημα αποκλειστικά με αυτά τα δύο εργαλεία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα όταν το κάνετε με αυτόν τον τρόπο που αξίζει να σκεφτείτε διπλά.

Η πρώτη και κατά τη γνώμη μου η πιο σημαντική είναι η επένδυση στο χρόνο. Αφήστε να εξηγήσω:

Εάν αρχίζετε τώρα την πρακτική σας, πιθανότατα θα σας πάρει μερικούς μήνες για να δημιουργήσετε το δικό σας σύστημα εργασίας. Εάν το κάνετε μόνο με τη βοήθεια του Excel/Word, θα πρέπει να δημιουργήσετε τα δικά σας έγγραφα, να τα παρουσιάσετε, να δημιουργήσετε τα φύλλα Excel για διατροφική αξιολόγηση και να δημιουργήσετε τα πρότυπα.

Από την άλλη πλευρά, πρέπει να λάβετε υπόψη τις ώρες που θα σας πάρει για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τα δικά σας προγράμματα. Η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν το Excel σωστά. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μάθετε πώς να εισάγετε διαφορετικούς τύπους, πώς να δημιουργείτε ωραία και ευχάριστα γραφήματα για να παραδώσετε τους πελάτες.

Αυτό το έργο θα διαρκέσει μήνες. Το λέω αυτό από την εμπειρία.

Το eDietitian σας δίνει όλα όσα χρειάζεσται έτοιμα καθώς είναι πολύ έξυπνο και εύκολο στη χρήση.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι η αξία που αντιλαμβάνεται ο πελάτης. Αυτό δεν είναι απολύτως δίκαιο, καθώς μπορούν να υπάρξουν τέλειες δίαιτες χωρίς τη χρήση αυτών των προγραμμάτων. Ωστόσο, στα μάτια του πελάτη, η τιμή δεν είναι η ίδια.

Οι άνθρωποι θα είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα αν γνωρίζουν ότι η διατροφή τους υπολογίζεται με προηγμένο λογισμικό.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν ορισμένα πλεονεκτήματα στο να έχετε ένα πρόγραμμα όπως το eDietitian. Ας τα απαριθμήσουμε σε μια σύντομη περίληψη, ώστε να μπορείτε να αξιολογήσετε μόνοι σας τη χρησιμότητα αυτού του τύπου εργαλείου.

Πλεονεκτήματα για τον επαγγελματία:

  1. Δεν θα χρειαστεί να κάνετε υπολογισμούς με το χέρι. Το eDietitian διαθέτει πολλούς πίνακες σύνθεσης τροφίμων στη βάση δεδομένων του, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε αυτά που σας ταιριάζουν καλύτερα.
  2. Επιταχύνετε τη διαδικασία δημιουργίας δίαιτας. Όπως ανέφερα προηγουμένως, η επένδυση χρόνου που θα πρέπει να κάνετε κατά την έναρξη της δραστηριότητάς σας χρησιμοποιώντας Excel ή Word. Σίγουρα θα λειτουργούσατε γρηγορότερα με λογισμικό όπου τα πάντα είναι ήδη ολοκληρωμένα. Και μην ξεχνάτε ότι ο χρόνος είναι χρήμα.
  3. Σας βοηθά να διαχειριστείτε τα ραντεβού σας. Οργανώστε την ατζέντα σας, ανακατασκευάστε συναντήσεις, στείλτε υπενθυμίσεις κλπ. Αυτά είναι πράγματα που δεν μπορείτε να κάνετε με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα.
  4. Συνεχείς αναβαθμίσεις. Το eDietitian, αναβαθμίζεται τακτικά, ώστε να μπορείτε πάντα να προσφέρετε την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Το eDietitian είναι το πιο σύγχρονο λογισμικό διατροφής για επαγγελματίες και με εφαρμογή για να επικεντρωθεί στην πρόοδο των πελατών

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το eDietitian, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Μπορείτε να απολαύσετε μια δωρεάν δοκιμή για να διαπιστώσετε εάν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας ωφελήσουν.