Όταν μιλάμε για έναν υγιεινό τρόπο ζωής, δεν σημαίνει απαραίτητα μόνο τη διατήρηση του σώματός μας ή την παρακολούθηση του βάρους μας. Φροντίζοντας αυτό που τρώμε τελικά σημαίνει ότι φροντίζουμε το σώμα μας, το μυαλό μας και την ψυχή μας.
Μακροπρόθεσμα, ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να δώσετε στον εαυτό σας.
Υγιεινή διατροφή σημαίνει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ένας υγιεινός τρόπος ζωής όχι μόνο σας προστατεύει από πολλές ασθένειες, αλλά και από την ψυχική σας ευεξία και την ποιότητα των σκέψεών σας και το καλύτερο μέρος εξοικονομεί και τα χρήματά σας.
Με άλλα λόγια, οι επιλογές σας για φαγητό αποφασίζουν τη γενική κατάσταση και την υγεία σας.
Για την τυχερή μας τύχη, το eDietician έχει κάνει ένα λογισμικό εξοικονόμησης ζωής για εμάς, προκειμένου να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την υγεία μας υπό έλεγχο.
Αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη διαδικασία του τρόπου εργασίας με έναν διαιτολόγο και πώς το eDietitian λογισμικό σας βοηθά και εσείς και ο διαιτολόγος σας να διαχειριστείτε καλύτερα τη διατροφή σας.

Τι είναι μια υγιεινή διατροφή;

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τι είναι μια δίαιτα για να εμβαθύνουμε περισσότερο στο πώς λειτουργεί. Όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή, δεν πρέπει να περιμένουμε κάθε είδος απαραίτητης θρεπτικής ουσίας από ένα μόνο φαγητό. Μια υγιεινή διατροφή σημαίνει ενσωμάτωση μιας ποικιλίας διαφορετικών τροφίμων. Μια υγιεινή διατροφή είναι αυτή που μας παρέχει κάθε είδους απαραίτητη βιταμίνη, μέταλλα και επαρκή υγρά που χρειάζεται το σώμα μας για να διατηρήσει τον μεταβολισμό μας και άλλες διαδικασίες να λειτουργούν ομαλά. Περιλαμβάνει επίσης την αποφυγή κάθε είδους τροφής, που περιέχει κορεσμένα λίπη, κάτι που κάνει το αντίθετο. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να έχουμε κατά νου όταν μιλάμε για υγιεινή διατροφή, είναι η ενεργειακή ισορροπία. Το σωστό είδος υγιεινής διατροφής είναι εκείνο που έχει ακριβώς την κατάλληλη ποσότητα Ενέργειας με τη μορφή θερμίδων σε αυτό. Όταν η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνουμε από τα τρόφιμα που τρώμε είναι ίση με την ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιούμε εκτελώντας τις καθημερινές μας εργασίες, γνωρίζετε ότι το κάνετε σωστά. Αν κοιτάξουμε τα στατιστικά στοιχεία, το 50% των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Θα πρέπει πραγματικά να είναι μια σοβαρή ανησυχία, αλλά κανείς δεν είναι έτοιμος να κάνει αυτήν τη συνομιλία. Η παχυσαρκία θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεμπελιά, μη παραγωγικό και μη εμπνευσμένο μυαλό, έλλειψη δημιουργικότητας και πολλά άλλα, να μας εκθέσει σε διάφορες θανατηφόρες ασθένειες όπως οι καρδιακές παθήσεις και θα μπορούσε πραγματικά να καταλήξει να πάρει τη ζωή μας εάν δεν την πάρουμε στα σοβαρά.

Γιατί είναι σημαντική η υγιεινή διατροφή;

Ένα θεμέλιο για μια υγιή, μακρά, χωρίς ασθένειες ζωή είναι το πιάτο μας. Ναι, αυτό που αποφασίζετε να έχετε ως γεύμα. Εσείς ελέγχετε πώς αισθάνεστε. Μόλις αρχίσετε να ενσωματώνετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής στη ρουτίνα σας, θα παρατηρήσετε πόσο επηρεάζει και τις καθημερινές σας εργασίες. Είναι τόσο σημαντικό να αισθάνεστε κίνητρα και δραστήρια. Και μια υγιεινή διατροφή διασφαλίζει ότι θα δώσετε το καλύτερό σας, προετοιμάζεστε για τις προκλήσεις που έχει να προσφέρει η ζωή και το σώμα σας σας υποστηρίζει πλήρως στην πορεία. Όσο πολύχρωμο θα είναι το πιάτο σας, τόσο πολύχρωμο θα φαίνεται η ζωή σας. Σήμερα, η κατανάλωση σκουπιδιών δεν έχει ενοχληθεί. Έχουμε σκουπίδια διαθέσιμα σε ένα χέρι, όπου κι αν πηγαίνουμε. Κατά συνέπεια, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες έχουν γίνει μέρος της ζωής μας. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι η σημαντική συμβολή στις ασθένειες και τους κινδύνους για την υγεία. Οι στατιστικές δείχνουν ότι υπάρχει μια ανησυχητική αύξηση των χρόνιων παθήσεων, ειδικά σε νεότερους ενήλικες.
Τι ακριβώς μας ωφελεί ένας υγιεινός τρόπος ζωής;

Πρόληψη ασθενείας

Για να μειωθεί ο κίνδυνος ασθενειών, όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης, η υπέρταση, η οστεοπόρωση και ορισμένοι τύποι καρκίνων, είναι απαραίτητη μια υγιεινή διατροφή. Οι διατροφικές συνήθειες που καθιερώθηκαν στην παιδική ηλικία μένουν με ένα άτομο ακόμη και στην ενηλικίωση. Αυτές οι συνήθειες επηρεάζουν τη συνολική διατροφή και τον τρόπο ζωής ενός ατόμου. Είναι επομένως ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε υγιεινές διατροφικές συνήθειες από νεαρή ηλικία.

Αυξημένη παραγωγικότητα

Για να ξεκινήσει το καθημερινό μπλουζ, η κόπωση, η κακή απόδοση και η τεμπελιά, μια υγιεινή διατροφή παίζει ζωτικό ρόλο. Η επιλογή για πιο υγιεινές επιλογές στα γεύματα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα επίπεδα ενέργειας σας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα σάκχαρα στο πρόχειρο φαγητό μπορούν να οδηγήσουν σε γρήγορη πτώση του σακχάρου στο αίμα, λόγω της αύξησης της ινσουλίνης. Θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα γενικό αίσθημα κόπωσης, θαμπό και ασταθής διάθεση, και να αυξήσει τη φλεγμονή στο σώμα σας.

Συνολική υγεία

Μια υγιεινή διατροφή θα προστατεύσει επίσης τον εγκέφαλο από την ταχύτερη αποσύνθεση. Μια ανθυγιεινή διατροφή έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε μη παραγωγικοί, υποκινημένοι και συχνά τα άτομα με ανθυγιεινό τρόπο ζωής θεωρούνται ψυχικά ασταθή και στερούνται δημιουργικότητας. Αυτό αποδεικνύει το ρόλο της διατροφής στη συνολική υγεία μας.
Σκεφτείτε τον εγκέφαλό σας σαν ένα αυτοκίνητο που θα προσφέρει τις καλύτερες επιδόσεις του μόνο με καύσιμα εξαιρετικής ποιότητας. Το καύσιμο για το μυαλό σας θα προέλθει από τα τρόφιμα που καταναλώνετε και θα έχει τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.
Ενσωματώστε τα χόρτα και τις πρωτεΐνες στη ζωή σας και θα δείτε πόσο μετριάζει τη διάθεσή σας.

Απώλεια βάρους

Η κατανάλωση υγιεινών τροφών σημαίνει επίσης τη διατήρηση της ποσότητας όσων τρώτε και της ποσότητας θερμίδων που καίτε. Έτσι, καταναλώνετε ακριβώς αυτό το ποσό και παραμένετε σε φόρμα και δεν παίρνετε βάρος. Εκτός από αυτό, η αποφυγή λιπαρών και μολυσμένων με λάδι φαγητού είναι επίσης το κλειδί για να αποκτήσετε ένα τέλειο σχήμα σώματος και να επιτύχετε το βάρος του στόχου σας!

Πώς βοηθούν οι διαιτολόγοι να δημιουργήσουν μια υγιεινή διατροφή;

Είστε κάποιος που δεν έχει πολύ διαθέσιμο χρόνο; Είστε κάποιος που έχει κουραστεί να τρώει ανθιυγεινά και απλά αισθάνεται την ανάγκη να ελέγχετε τον εαυτό σας και απλά δεν μπορείτε να καταλάβετε από πού να ξεκινήσετε; Είστε κάποιος που θέλει να απαλλαγεί από τις καθημερινές πατάτες τηγανιτές και αναψυκτικά που παραγγέλνατε καθημερινά;
Μην ανησυχείτε, θα μπορούσατε εύκολα να λάβετε αυτή τη βοήθεια από έναν διαιτολόγο τώρα. Διαιτολόγος είναι κάποιος που γνωρίζει το φαγητό, με όλες τις αισθήσεις. Είναι κάποιος που έχει μελετήσει διεξοδικά και αναλύσει σωστά και εργάστηκε για την ανάπτυξη μιας πιο υγιεινής διατροφής για εσάς. Ο προγραμματισμός θρεπτικών προγραμμάτων διατροφής για ανθρώπους δεν είναι ένας εύκολος ή γενικευμένος τομέας. Εξαρτάται από τις απαιτήσεις του ατόμου, τις προηγούμενες συνήθειες διατροφής, τα προβλήματα υγείας και, σε ορισμένες περιπτώσεις, από το παρελθόν ιστορικό υγείας.
Οι διαιτολόγοι βοηθούν τους ανθρώπους να κατανοήσουν τη σημασία του τι καταναλώνουν, και το πιο σημαντικό, πώς να το καταναλώνουν επειδή η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν γνωρίζει τον αντίκτυπο του τι τρώνε. Με τη γνώση και την εμπειρία στα τρόφιμα που δεν έχει ένας μέσος άνθρωπος, ένας διαιτολόγος χρησιμοποιεί την εξειδικευμένη εκπαίδευσή του για να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους σχετικά με τη σημασία μιας υγιεινής διατροφής.

Πώς το λογισμικό eDietitian βοηθά τους διαιτολόγους να διαχειρίζονται την εργασία;

Στην τρέχουσα εποχή της τεχνολογίας, είναι η στιγμή που τα πάντα γύρω μας είναι παγιδευμένα σε ένα τεράστιο δίκτυο τεχνολογίας. Έχει καταστεί βολικό για εμάς να έχουμε πρόσβαση σε οτιδήποτε και σε ό, τι χρειαζόμαστε με ένα μόνο άγγιγμα στα ηλεκτρονικά μας gadget.
Το eDietician είναι ένα επαναστατικό εργαλείο που στοχεύει στη σύνδεση διαιτολόγων με τους πελάτες τους μέσω του Διαδικτύου. Θα επιτρέψει στο διαιτολόγο να συναντηθεί με τον ασθενή ή τον πελάτη του μέσω Διαδικτύου, μειώνοντας την ανάγκη μετακίνησης.
Με αυτήν την εφαρμογή, ο διαιτολόγος όχι μόνο μπορεί να κλείσει ραντεβού στο πρόγραμμά του, και να κάνει ένα σχέδιο διατροφής, αλλά μπορεί επίσης να διατηρήσει επαφή με τον πελάτη. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα κλικ στην οθόνη.
Επιπλέον, το εργαλείο είναι γεμάτο με ορισμένες προ-αποθηκευμένες πληροφορίες για διάφορα τρόφιμα, διατροφικά σχέδια και διατροφική αξία. Το eDietician όχι μόνο θα βοηθήσει τον πελάτη να εντοπίσει τον καλύτερο διαιτολόγο, αλλά θα βοηθήσει επίσης τον διαιτολόγο να κάνει ένα πρόγραμμα διατροφής πιο γρήγορα.
Το eDietician βοηθά επίσης στην εύρεση του ιστορικού λιπομετρίας και στον υπολογισμό του δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) του ασθενούς. Θα μειώσει το χρόνο και την προσπάθεια και θα βοηθήσει επίσης να κάνετε ακριβή σχέδια βάσει υπολογισμών.
Κατά συνέπεια, το eDietician είναι ένα τέλειο εργαλείο τόσο για τον πελάτη όσο και για τον διαιτολόγο. Δεν βοήθησε μόνο στη μείωση του βάρους ενός πελάτη, αλλά συνέβαλε επίσης στη διατήρηση του ιστορικού ενός πελάτη, στην πρόοδό του, οποιεσδήποτε αλλαγές στα σχέδια διατροφής και βοήθησε να υπολογίσει τα αποτελέσματα πιο γρήγορα. Η παραμονή σε επαφή με τον διαιτολόγο δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολη, με το πλήρες ιστορικό και τα γεύματα που διατίθενται με ένα μόνο κλικ, γιατί πραγματικά φροντίζουμε την υγεία σας.

Ενδεικτικά χαρακτηριστικά

  • Εργασία απο παντού
  • Ασφάλεια δεδομένων
  • Διαχείρηση πελατολογίου & ραντεβού
  • Ιστορικό λιπομετρήσεων & υπολογισμός δεικτών
  • Κατάρτιση & Ανάλυση διατροφών
  • Πίνακες τροφίμων και επιλογή εισαγωγής απο USDA πίνακα
  • Δημιουργία εύκολα και γρήγορα διαιτολογίων με την χρήση πρότυπων διατροφών και γευμάτων

Το eDietitian είναι το πιο σύγχρονο λογισμικό διατροφής για επαγγελματίες και με εφαρμογή για να επικεντρωθεί στην πρόοδο των πελατών

Αν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το eDietitian, δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Μπορείτε να απολαύσετε μια δωρεάν δοκιμή για να διαπιστώσετε εάν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα σας ωφελήσουν.